Tuesday, December 15, 2009

Sos Lada Hitam

Assalamualaikum
Pengumuman untuk semua
Akak ada jual sos lada hitam Bahasa omputehnya black paper sauce
Buatan sendiri...adik beradik akak yg buat
Ermm.....sedap....
Nk masak hailamka, goreng ka , perapka, bihun s'pore ka semua bleh
Nk buat cicah nugget atau chiken chop pun  pown bleh gak
Kalo nk cuba leh contact akak nie
0164319816



Monday, December 14, 2009

Musim berkhatan

Haa pd cuti Raya Haji yg lepas aku n  family
balik kampung arrr.
Nk jd citer plak pd hari ahad tue aka raya ke3lh
ada plak org kampung wat majlis berkhatan beramai2
cara tradisional. (Pakai tok mudim ler.)
Apa lg husband aku trus sj mskkan Irfan anak ke3 kami
lam senarai.
Pg tu kami layan dia best lh pas tu bg mkn kenyang2
Pas tu bwk dia p umah org tu.
dlm umah dia dh siap dh tilam berbaris.
Smua 8 org budak yg nk dikhatankan.
Si Irfan nie bkn main semangat lg nk berkhatan
Dia kata nk no 2. Bila tiba giliran dia, dia tukar plak nk no 5.
Sampai lg giliran dia, dia tukar lagi nk no 8 plak
Tk leh tukar dh la dh abis.
Bila nk kna potong jer dia jerit satu kampung bleh dengaq.
Abis org kampung kecoh mai tgk dia
Tapi lepas sj kna potong dia gelak sakan....
Orang yg ada kt situ pun smua la gelak....dia kata tk sakit pun.
Habih org kampung tu kata org penang nie "Akai kelin betuila..."
Tu lh kisah nya. Gambar masa mudim tgh potong tk berani ambk
takut tok mudim tu silau mata tesilap potong plak.


Sunday, December 6, 2009

Hari Raya Haji

Aidiladha datang lg
Kt kg aku nie biasalah
Abah aku tiap2 taun wat korban
Inilh gambo yg sempat aku ambik

Thursday, December 3, 2009

Assalamualaikum

Salam,
Minggu nie adalh minggu paling busy bg aku.
So tk de apa n3 lg la wat masa skrg.
Anyway to all teman2 "Enjoy ur self"
But don't forget to stop by at my blog kay
Manalh tau kot2 aku da jugak n3 bru....
Kalo sempat la

Thursday, November 26, 2009

Contest Si Manja Berkaca Mata

Nak hadiah tak.......jom semua...... kita sertai
Contest Si Manja Berkaca Mata


Anda mempunyai anak-anak berusia 1 hari - 4 tahun??
Ikuti langkah berikut dan anda berpeluang memenangi hadiah yang pastinya digemari oleh kaum ibu!!

  • Buat satu entry pasal contest ni dengan title Contest Si Manja Berkaca Mata dan jangan lupa linkkan entry ini dalam post anda.

  • Upload gambar si manja anda yang berusia 1 hari hingga 4 tahun dengan aksi berkaca mata. Hanya sekeping gambar untuk seorang peserta diterima kay... jadi silalah pilih gambar anak anda yang anda rasakan terbaik.

  • Nyatakan nama dan umur si manja anda.

  • Jangan lupa letakkan banner contest ini di entry dan side bar blog anda.

  • Tinggalkan komen anda di sini dengan link entry blog anda.

  • Contest ini akan dinilai oleh Mr Hubby aka Abu Mishkah.

  • Keputusan adalah muktamad dan akan diumumkan pada 20 Disember 2009.

    Apa lagi!! Dapatkan gambar terbaik anak anda sekarang dan sertailah contest ini. Contest ini akan ditutup dengan rasminya pada 10 Disember jam 11.59 malam.

    Hadiah yang bakal menanti anda :
    Hadiah PertamaTupperware Legacy Floria Microwaveable Serving Set dan 3 hadiah sagu hati
JOM RAMAI-RAMAI MASUK CONTEST NI!!
NIE GAMBO YANG SAYA TEMPELKAN........


                              NAMA  : MOHD AFIQ AZFAR B. ROSLIZAN
                              UMUR  :  3 TAHUN 7 BULAN 

Kek oh kek........

Hari ni aku berada diawang-awangan
Tak brapa stabil sket...
Puncanya....semalam aku cuma tidur 30 minit jer..
Letak kepala kul 4.30pagi bangun balik kul 5.00pagi
Semuanya gara-gara nk jadi tokey bakery lak.
Smlm aku siapkan 11 biji kek kukus....siap toping skali.
5 biji kek bulat (kek coklat lembap)
6 biji kek 4segi bujur (4 kek coklat 2 kek pisang)
8 biji kek orang tempah
3 biji kek lagi anak2 pakat sapu cerah.
Periuk kukus da satu ja jd cam ni la...
Makan jam oooo.


Kek nilh yg aku dok wat smlm siap dh nk packing sj
kek coklatkek pisang

Monday, November 23, 2009

Haiiii.........tido pun leh pegang belon lagi

Hr mggu lepas Afiq dpt belon.....
Tuk wan yang kasi
Afiq nie ada sejarah ngan belon jenis nie
Hr tu masa Expo ku beli 1 kt Afiq belon jenis tue
Tau-tau Afiq terlepas belon tu.......
Terus jer belon tu nek atas langit
Tu la sbbnya Afiq tk nk lepaskan belon yg dia dpt nie
Aku nk ambk ikat kt tiang pun dia tk kasi
Hinggakan lena pown masih pegang belon lg.
Bila dia terjaga ja dia trus check belon dia
Tp lepas dua tiga hari dia tk peduli dh dgn belon tu.
Afiq ngan Faris isi air plak kt dlm belon tu
Lps tu pakat cucuk belon tu seronok tgk air memancut kluar dari belon tue.