Thursday, November 26, 2009

Contest Si Manja Berkaca Mata

Nak hadiah tak.......jom semua...... kita sertai
Contest Si Manja Berkaca Mata


Anda mempunyai anak-anak berusia 1 hari - 4 tahun??
Ikuti langkah berikut dan anda berpeluang memenangi hadiah yang pastinya digemari oleh kaum ibu!!

  • Buat satu entry pasal contest ni dengan title Contest Si Manja Berkaca Mata dan jangan lupa linkkan entry ini dalam post anda.

  • Upload gambar si manja anda yang berusia 1 hari hingga 4 tahun dengan aksi berkaca mata. Hanya sekeping gambar untuk seorang peserta diterima kay... jadi silalah pilih gambar anak anda yang anda rasakan terbaik.

  • Nyatakan nama dan umur si manja anda.

  • Jangan lupa letakkan banner contest ini di entry dan side bar blog anda.

  • Tinggalkan komen anda di sini dengan link entry blog anda.

  • Contest ini akan dinilai oleh Mr Hubby aka Abu Mishkah.

  • Keputusan adalah muktamad dan akan diumumkan pada 20 Disember 2009.

    Apa lagi!! Dapatkan gambar terbaik anak anda sekarang dan sertailah contest ini. Contest ini akan ditutup dengan rasminya pada 10 Disember jam 11.59 malam.

    Hadiah yang bakal menanti anda :
    Hadiah PertamaTupperware Legacy Floria Microwaveable Serving Set dan 3 hadiah sagu hati
JOM RAMAI-RAMAI MASUK CONTEST NI!!
NIE GAMBO YANG SAYA TEMPELKAN........


                              NAMA  : MOHD AFIQ AZFAR B. ROSLIZAN
                              UMUR  :  3 TAHUN 7 BULAN 

Kek oh kek........

Hari ni aku berada diawang-awangan
Tak brapa stabil sket...
Puncanya....semalam aku cuma tidur 30 minit jer..
Letak kepala kul 4.30pagi bangun balik kul 5.00pagi
Semuanya gara-gara nk jadi tokey bakery lak.
Smlm aku siapkan 11 biji kek kukus....siap toping skali.
5 biji kek bulat (kek coklat lembap)
6 biji kek 4segi bujur (4 kek coklat 2 kek pisang)
8 biji kek orang tempah
3 biji kek lagi anak2 pakat sapu cerah.
Periuk kukus da satu ja jd cam ni la...
Makan jam oooo.


Kek nilh yg aku dok wat smlm siap dh nk packing sj
kek coklatkek pisang

Monday, November 23, 2009

Haiiii.........tido pun leh pegang belon lagi

Hr mggu lepas Afiq dpt belon.....
Tuk wan yang kasi
Afiq nie ada sejarah ngan belon jenis nie
Hr tu masa Expo ku beli 1 kt Afiq belon jenis tue
Tau-tau Afiq terlepas belon tu.......
Terus jer belon tu nek atas langit
Tu la sbbnya Afiq tk nk lepaskan belon yg dia dpt nie
Aku nk ambk ikat kt tiang pun dia tk kasi
Hinggakan lena pown masih pegang belon lg.
Bila dia terjaga ja dia trus check belon dia
Tp lepas dua tiga hari dia tk peduli dh dgn belon tu.
Afiq ngan Faris isi air plak kt dlm belon tu
Lps tu pakat cucuk belon tu seronok tgk air memancut kluar dari belon tue.


Thursday, November 19, 2009

Alamak ......lupa nk taruk citer nie ari tu......

Hari tu seronok bebeno husband aku nie....
Nk konvoi p KL la katakan....
Merdeka sakan.........
P sorang-sorang plak tue........
Depa p adala dekat 20 buah motorsikal
Kebanyakan moto RXZ la...
Smua ala-ala koboi
Tido th kt mana-mana entah...
Punya syok tgk GP sampai x mkn.....
Sehari suntuk kt litar tue....
Aku pun merdeka gak kt umah....hehehe.


Wednesday, November 18, 2009

Errmm sedapnya tido..........

Tengoklah betapa sedapnya diaorang tido
Dia pun dok p selit kt tengah.
Tk thn gak tgk orang tido.......



Monday, November 16, 2009

Permata Penyeri Hidup

Dalam hidup ku inilah permata penyeri hidupku
5 semuanya...........
wuiiyooo permata apatu........
sampai 5.........
Korang adaka?//
Shukur Alhamdulillah
Permata yang tak ternilai
kurnian Yang Maha Esa..
Setiap 1 permata tue da keistimewaannya tersendiri
  • Permata pertama - Berkepimpinan (tulang belakang aku nie - bleh diharap)
  • Permata kedua - Berdikari (leh kumpul duit sendiri kalo dia nk beli brg-brg yg dia bekenan)
  • Permata ketiga - Manja (selalu mau aku peluk cium dia)
  • Permata keempat - Pahlawan (leh berfikir dgn pantas, bila berlawan tk pernah nk give up dan slalu nk bela adik)
  • Permata kelima - Berbakat (leh wat shuffle ngan break dance......... hehehe)


Friday, November 13, 2009

Eeeeeee!!!!..geramnya aku...........

Ari tu kan lps shopping kt Giant dapatla 16 keping setem. Setem nie kalo lekat dlm collector card and himpun ikut jumlah tertentu bleh tukar dgn Italian Cookware collection. Aku pun dok berangan la nk tukar ngan periuk tue. Cuma tambah duit sikit jer.

Kemarin balik jer dr kja aku tgk botol susu anak aku (Afiq la) penuh ngan setem tue. Siap buat design tangga lg. Ku kira semuanya ada 10 setem. mana lg 6 setem.  Apa lg terjerit la aku bagaikn halilintar membelah bumi "Ya Allah!!! nie sapa punya keja nie". Semua anak aku diam ja. Pandang aku ja. Muka confuse jer.........Tetiba adala org jwb. "Ha, abg la lekat kt citu". Aku terpaksala telan semua kemarahan aku tue. Bapak kepada 5 anak nie yg buat. Patutla berseni semacam jer.......Husband aku ckp dia jumpa setem tue. Dia ingatkn stiker tk guna dh. Dia pun menyerlh kan la bakat yg terendam tue. Balance setem tue dia bg kt si Faris ngan Irfan. Kuterdiam tk terkata apalh......tk de rezki.



Nie la collection card tue.......                    

Cuba tengok betapa berseninya abh tue...........

Doa pagi......

Ya Allah, Ya Tuhan Kami,


Kami sambut kedatangan hari ini dengan kesyukuran kepada Mu. Sempurnakan nikmatMu untuk kami pada hari ini dan kekalkanlah nikmat yang telah engkau kurniakan kepada kami selama ini dan kurniakan kelazatan untuk kami dalam mengecap akan segala nikmat yang dikurniakan kepada kami.


Ya Allah Ya Tuhan Kami,


Kami memohon kepada Mu akan nikmat secukup-cukupnya, memohon kesihatan semulia-mulianya, memohon rezeki semewah-mewahnya, memohon umur setua-tuanya, memohon rahmat dan nikmat sebanyak-banyaknya, memohon anugerah sebaik-baiknya, memohon sifat lemah lembut yang sehalus-halus Hikmahnya, memohon amal yang sebenar-benar faedahnya.


Aminn...

Thursday, November 12, 2009

Yes...Yes...Yes....

Yes..yes..yes...bestnyer ku dapat voucher Giant dan Ceramic e-mart
Waaa leh g shopping sakan nie....
Jom join Ceramic.......












Bleh la p Giant .....shopping.

Wednesday, November 11, 2009

Afiq wat shuffle ngan breake dance ker???

Selamat sore smua,
Ha nie ku persembahkan video amatur....... Tarian masa kini .......shuffle + breake dance (betul ker nie). Lama ku menghilang p shooting video nie lar.....hehehe

Maaf kualiti video agak kurang memuaskan . Harap-harap korang dapat menontonnya. Apa yang pasti tumpukan pada penari latar tue............