Tuesday, December 15, 2009

Sos Lada Hitam

Assalamualaikum
Pengumuman untuk semua
Akak ada jual sos lada hitam Bahasa omputehnya black paper sauce
Buatan sendiri...adik beradik akak yg buat
Ermm.....sedap....
Nk masak hailamka, goreng ka , perapka, bihun s'pore ka semua bleh
Nk buat cicah nugget atau chiken chop pun  pown bleh gak
Kalo nk cuba leh contact akak nie
0164319816



Monday, December 14, 2009

Musim berkhatan

Haa pd cuti Raya Haji yg lepas aku n  family
balik kampung arrr.
Nk jd citer plak pd hari ahad tue aka raya ke3lh
ada plak org kampung wat majlis berkhatan beramai2
cara tradisional. (Pakai tok mudim ler.)
Apa lg husband aku trus sj mskkan Irfan anak ke3 kami
lam senarai.
Pg tu kami layan dia best lh pas tu bg mkn kenyang2
Pas tu bwk dia p umah org tu.
dlm umah dia dh siap dh tilam berbaris.
Smua 8 org budak yg nk dikhatankan.
Si Irfan nie bkn main semangat lg nk berkhatan
Dia kata nk no 2. Bila tiba giliran dia, dia tukar plak nk no 5.
Sampai lg giliran dia, dia tukar lagi nk no 8 plak
Tk leh tukar dh la dh abis.
Bila nk kna potong jer dia jerit satu kampung bleh dengaq.
Abis org kampung kecoh mai tgk dia
Tapi lepas sj kna potong dia gelak sakan....
Orang yg ada kt situ pun smua la gelak....dia kata tk sakit pun.
Habih org kampung tu kata org penang nie "Akai kelin betuila..."
Tu lh kisah nya. Gambar masa mudim tgh potong tk berani ambk
takut tok mudim tu silau mata tesilap potong plak.


Sunday, December 6, 2009

Hari Raya Haji

Aidiladha datang lg
Kt kg aku nie biasalah
Abah aku tiap2 taun wat korban
Inilh gambo yg sempat aku ambik

Thursday, December 3, 2009

Assalamualaikum

Salam,
Minggu nie adalh minggu paling busy bg aku.
So tk de apa n3 lg la wat masa skrg.
Anyway to all teman2 "Enjoy ur self"
But don't forget to stop by at my blog kay
Manalh tau kot2 aku da jugak n3 bru....
Kalo sempat la

Thursday, November 26, 2009

Contest Si Manja Berkaca Mata

Nak hadiah tak.......jom semua...... kita sertai
Contest Si Manja Berkaca Mata


Anda mempunyai anak-anak berusia 1 hari - 4 tahun??
Ikuti langkah berikut dan anda berpeluang memenangi hadiah yang pastinya digemari oleh kaum ibu!!

  • Buat satu entry pasal contest ni dengan title Contest Si Manja Berkaca Mata dan jangan lupa linkkan entry ini dalam post anda.

  • Upload gambar si manja anda yang berusia 1 hari hingga 4 tahun dengan aksi berkaca mata. Hanya sekeping gambar untuk seorang peserta diterima kay... jadi silalah pilih gambar anak anda yang anda rasakan terbaik.

  • Nyatakan nama dan umur si manja anda.

  • Jangan lupa letakkan banner contest ini di entry dan side bar blog anda.

  • Tinggalkan komen anda di sini dengan link entry blog anda.

  • Contest ini akan dinilai oleh Mr Hubby aka Abu Mishkah.

  • Keputusan adalah muktamad dan akan diumumkan pada 20 Disember 2009.

    Apa lagi!! Dapatkan gambar terbaik anak anda sekarang dan sertailah contest ini. Contest ini akan ditutup dengan rasminya pada 10 Disember jam 11.59 malam.

    Hadiah yang bakal menanti anda :
    Hadiah PertamaTupperware Legacy Floria Microwaveable Serving Set dan 3 hadiah sagu hati
JOM RAMAI-RAMAI MASUK CONTEST NI!!
NIE GAMBO YANG SAYA TEMPELKAN........


                              NAMA  : MOHD AFIQ AZFAR B. ROSLIZAN
                              UMUR  :  3 TAHUN 7 BULAN 

Kek oh kek........

Hari ni aku berada diawang-awangan
Tak brapa stabil sket...
Puncanya....semalam aku cuma tidur 30 minit jer..
Letak kepala kul 4.30pagi bangun balik kul 5.00pagi
Semuanya gara-gara nk jadi tokey bakery lak.
Smlm aku siapkan 11 biji kek kukus....siap toping skali.
5 biji kek bulat (kek coklat lembap)
6 biji kek 4segi bujur (4 kek coklat 2 kek pisang)
8 biji kek orang tempah
3 biji kek lagi anak2 pakat sapu cerah.
Periuk kukus da satu ja jd cam ni la...
Makan jam oooo.


Kek nilh yg aku dok wat smlm siap dh nk packing sj
kek coklatkek pisang

Monday, November 23, 2009

Haiiii.........tido pun leh pegang belon lagi

Hr mggu lepas Afiq dpt belon.....
Tuk wan yang kasi
Afiq nie ada sejarah ngan belon jenis nie
Hr tu masa Expo ku beli 1 kt Afiq belon jenis tue
Tau-tau Afiq terlepas belon tu.......
Terus jer belon tu nek atas langit
Tu la sbbnya Afiq tk nk lepaskan belon yg dia dpt nie
Aku nk ambk ikat kt tiang pun dia tk kasi
Hinggakan lena pown masih pegang belon lg.
Bila dia terjaga ja dia trus check belon dia
Tp lepas dua tiga hari dia tk peduli dh dgn belon tu.
Afiq ngan Faris isi air plak kt dlm belon tu
Lps tu pakat cucuk belon tu seronok tgk air memancut kluar dari belon tue.


Thursday, November 19, 2009

Alamak ......lupa nk taruk citer nie ari tu......

Hari tu seronok bebeno husband aku nie....
Nk konvoi p KL la katakan....
Merdeka sakan.........
P sorang-sorang plak tue........
Depa p adala dekat 20 buah motorsikal
Kebanyakan moto RXZ la...
Smua ala-ala koboi
Tido th kt mana-mana entah...
Punya syok tgk GP sampai x mkn.....
Sehari suntuk kt litar tue....
Aku pun merdeka gak kt umah....hehehe.


Wednesday, November 18, 2009

Errmm sedapnya tido..........

Tengoklah betapa sedapnya diaorang tido
Dia pun dok p selit kt tengah.
Tk thn gak tgk orang tido.......



Monday, November 16, 2009

Permata Penyeri Hidup

Dalam hidup ku inilah permata penyeri hidupku
5 semuanya...........
wuiiyooo permata apatu........
sampai 5.........
Korang adaka?//
Shukur Alhamdulillah
Permata yang tak ternilai
kurnian Yang Maha Esa..
Setiap 1 permata tue da keistimewaannya tersendiri
  • Permata pertama - Berkepimpinan (tulang belakang aku nie - bleh diharap)
  • Permata kedua - Berdikari (leh kumpul duit sendiri kalo dia nk beli brg-brg yg dia bekenan)
  • Permata ketiga - Manja (selalu mau aku peluk cium dia)
  • Permata keempat - Pahlawan (leh berfikir dgn pantas, bila berlawan tk pernah nk give up dan slalu nk bela adik)
  • Permata kelima - Berbakat (leh wat shuffle ngan break dance......... hehehe)


Friday, November 13, 2009

Eeeeeee!!!!..geramnya aku...........

Ari tu kan lps shopping kt Giant dapatla 16 keping setem. Setem nie kalo lekat dlm collector card and himpun ikut jumlah tertentu bleh tukar dgn Italian Cookware collection. Aku pun dok berangan la nk tukar ngan periuk tue. Cuma tambah duit sikit jer.

Kemarin balik jer dr kja aku tgk botol susu anak aku (Afiq la) penuh ngan setem tue. Siap buat design tangga lg. Ku kira semuanya ada 10 setem. mana lg 6 setem.  Apa lg terjerit la aku bagaikn halilintar membelah bumi "Ya Allah!!! nie sapa punya keja nie". Semua anak aku diam ja. Pandang aku ja. Muka confuse jer.........Tetiba adala org jwb. "Ha, abg la lekat kt citu". Aku terpaksala telan semua kemarahan aku tue. Bapak kepada 5 anak nie yg buat. Patutla berseni semacam jer.......Husband aku ckp dia jumpa setem tue. Dia ingatkn stiker tk guna dh. Dia pun menyerlh kan la bakat yg terendam tue. Balance setem tue dia bg kt si Faris ngan Irfan. Kuterdiam tk terkata apalh......tk de rezki.



Nie la collection card tue.......                    

Cuba tengok betapa berseninya abh tue...........

Doa pagi......

Ya Allah, Ya Tuhan Kami,


Kami sambut kedatangan hari ini dengan kesyukuran kepada Mu. Sempurnakan nikmatMu untuk kami pada hari ini dan kekalkanlah nikmat yang telah engkau kurniakan kepada kami selama ini dan kurniakan kelazatan untuk kami dalam mengecap akan segala nikmat yang dikurniakan kepada kami.


Ya Allah Ya Tuhan Kami,


Kami memohon kepada Mu akan nikmat secukup-cukupnya, memohon kesihatan semulia-mulianya, memohon rezeki semewah-mewahnya, memohon umur setua-tuanya, memohon rahmat dan nikmat sebanyak-banyaknya, memohon anugerah sebaik-baiknya, memohon sifat lemah lembut yang sehalus-halus Hikmahnya, memohon amal yang sebenar-benar faedahnya.


Aminn...

Thursday, November 12, 2009

Yes...Yes...Yes....

Yes..yes..yes...bestnyer ku dapat voucher Giant dan Ceramic e-mart
Waaa leh g shopping sakan nie....
Jom join Ceramic.......












Bleh la p Giant .....shopping.

Wednesday, November 11, 2009

Afiq wat shuffle ngan breake dance ker???

Selamat sore smua,
Ha nie ku persembahkan video amatur....... Tarian masa kini .......shuffle + breake dance (betul ker nie). Lama ku menghilang p shooting video nie lar.....hehehe

Maaf kualiti video agak kurang memuaskan . Harap-harap korang dapat menontonnya. Apa yang pasti tumpukan pada penari latar tue............


Friday, October 2, 2009

SEJADAH DUDUK


Assalamualaikum

Pada pagi ini tepat jam 10.00 pagi aku ngan member aku
dah terpacak dekat Taman Mat Amin.
Semua ini gara-gara mssg hubby aku la.......
"mai taman mat amin ada sejadah bangkit"
Aku pun bg tau kt member aku pasai mssg tu.
Apalagi kami pun trus p cari moto la. TQ Sue.....
Sampai aja kt umah org tu trus kami msk dan
ternampaklah imej ni kat dalam bilik..............

Rasa seram gak melihat keadaan tu.
Tapi inilah yag terjadi............
Dengan kehendakNya saja bleh terjd......
Pasti ada hikmah..........
Ku mula ingat kembali.......
Selama ini ku alpa.......
MAHA SUCI ALLAH......










Sisuamisedang sibuk bercerita................Siisteri diinterview olh reporter......
Waktu kami sampai tu dah 12jam sejadah tu berkeadaan begitu.
Kata tuan rumah tu dia pun tk pasti waktu yang
tepat kejadian tu berlaku. Dia dan isterinya dok keluar msk bilik
tu tiba-tiba terperasan sejadah tu dah jd cam tu
Walauapapun nilah kejadian untuk kita ambik iktibar drpdnya.
Hanya dengan kuasa Allah ja boleh jd camtu.

Wallahhua'lam...................




Maaf imej tk leh rotate.

Friday, February 13, 2009

Apa pulak nie...........

Pada minggu lepas
Ketika aku sedang sibuk di dapur
Tetiba anak aku yang no. 2 dok terjerit2
Apa pasal plak niee.......
Ha....aku pun terus la lari p tgk
kt luar rmh aku.
Ha apa yang aku tgk....
Budak nie..........
Apa kena ngan dia nie...
Trus aku bawa dia ke bilik airAfiq jatuh dalam parit.....
Kakak dia kata nampak kaki jer kt atas
Habis satu badan
Kena bilas sakan nie...
Bayangkanlah............
Ayaq parit tu punyala hitam pekat...
Baunya.........
tk payah la aku cakap


Tak tau la.....
Dia dh telan ker tk ayaq tu...
Seram aku dibuatnyer...

Tuesday, February 10, 2009

EEEEEE.................G-STRING Bhgn 2


Pada n3 lepas...........
aku ada letak gambo org pakai g-string
Pada n3 kali nie........
aku nk dedahkan siapakah yag jd model tu
Nanti kalo korang nk pakai model
leh la contact pengurus dia nie
Baju apa pun dia bleh pakai
Garenti hot punyer!!!!!!!
Lagi satu............
Dia bleh alter baju korang jadi pesen len
Korang bg dia pesen ni...
Dia jadikan pesen tu..
Haaa..............................
Amacam....
Minat tk nk ambik dia nie jd model
Nanti baju korang bleh jadi 2 in 1
Save budget.......
Kalo tentang bayaran tu..........
bleh ler runding ngan pengurus dia
Tk mahal pun....
Kadang2 FOC jer......
Baguskan....
Ha....
sekarang aku dedahkan model ini
Jeng....je..jeng.......
Haa....nk tau sapa model 2
Sapa lagi............
Kalo bukan Afiq yg kretip tu




Thursday, February 5, 2009

EEEEEE.................G-STRING

Citer panas ni....................
Aku dpt gambo terlampau ni..
Sapa la dok p jadi model terlampau nie.....
Anak sapa la nie.....
Masyaallah
FFuuhh!!!!!
Special offer ker nie.......
Sapa yg nk beli tu leh la order





Hei!!!!!!!
Nie bukan blog lucah tau
Tk mampu aku bayangkan
Nie ler jadik nye..........
Kalo terlampau kretip sgt
Nk pecah perut gak aku dok gelak
Korang jgn ingat pa plak
Aku saja jer letak kt entree nie
Kasik suspen cikit
Sebenornyer kan..........
sebenornyerkan..........
Tunggu................
Next n3 plak aku dedah kan
model terlampau nie
Pasai apa aku dok gelak sakan???

Thursday, January 29, 2009

I'M BACK!!!!!!!!!!!


Hall0...hallo...hallo...

kopi... ka... melo

Kekawan smua..................

Dh lama gak aku tk update blog aku nie
Bukannya apa eerkk.........
Cibuk bebenor ler teman nie...
Now i'm back

Selamat membaca.........

Tambah pengetahuan

He..........he.........he